Fotoresa – Nya Zeeland – Tauranga / Mount Taranaki

Fotoresa – Nya Zeeland – Tauranga / Mount Taranaki

Väl på sydön så började vår resa norrut tillbaka mot Auckland på Nordön. På vägen dit så bevittnade vi en magiskt fin solnedgång medan vi körde på de snåriga och smala vägarna mitt på nordön på vår väg norrut. På denna bilden nedan så kan ni se Mount Taranaki i fjärran. Detta berg var relativt … Continue reading »
Fotoresa – Nya Zeeland – Wharariki

Fotoresa – Nya Zeeland – Wharariki

Längst upp på sydön på Nya Zeeland finns det en strand som heter Wharariki. Denna strand är väldigt lång och väldigt stor. Just denna dag hade vi lite otur med vädret igen. Inte världens finaste väder utan halvmulet, men mot eftermiddagen så sken det upp men då var vi redan på väg därifrån. Vi vandrade … Continue reading »
Fotoresa – Nya Zeeland – Abel Tasman

Fotoresa – Nya Zeeland – Abel Tasman

Under vår fotoresa så fick vi ständigt förslag på att fota på Abel Tasman. Detta ställe skulle tydligen vara ”det finaste” som Nya Zeeland hade att erbjuda. Vi valde då att göra om vår rutt lite och tog oss till Abel Tasman, en stor nationalpark på södra ön på Nya Zeeland. Tyvärr måste jag säga … Continue reading »
Fotoresa – Nya Zeeland – Pancake rocks

Fotoresa – Nya Zeeland – Pancake rocks

Vi fortsatte vår fotoresa upp efter västkusten på den södra ön. Efter ett tag kom vi till ett ställe som kallas för ”Pancake rocks” vilket är en massa klippor som ser ut som pannkakor som ligger på varandra. Vi bodde faktiskt i närheten så vi hade möjlighet att fara hit och fota vid två tillfällen. … Continue reading »
Fotoresa – Nya Zeeland – Glenorchy / Wanaka / Fox Glacier

Fotoresa – Nya Zeeland – Glenorchy / Wanaka / Fox Glacier

Efter att ha lämnat Queenstown så styrde vi vår bil söderut mot Glenorchy då vi fick höra att det fanns många fina fjäll där. Det var verkligen helt fantastiskt fint där och vägarna kantades av enormt fina fjäll och fina gröna ängar med massvis med får och kor. Vår ursprungliga plan var kanske att bege … Continue reading »
Fotoresa – Nya Zeeland – Queenstown

Fotoresa – Nya Zeeland – Queenstown

Efter att ha landat i Auckland på Nya Zeeland så begav vi oss nästan omedelbart nedåt landet med flyg till Queenstown. Där skulle vi hämta upp den hyrbil som vi sedan skulle använda oss utav runt på vår fotoresa genom Nya Zeeland. Första dagen i Queenstown blev det inte så mycket fotograferande men vi tog … Continue reading »
Fotoresa – Australien – Bondi beach

Fotoresa – Australien – Bondi beach

Bondi beach ligger precis vid Sydney och är väldigt poppis för sina fina vågor och alla surfare som håller till här. Själv så var jag inte så taggad på surfningen utan mer på att fotografera. Solen går upp precis över Bondi Beach när vi var där så kl 4 på morgonen klev jag upp, kollade … Continue reading »
Norgeresan – Stryn och Ålesund

Norgeresan – Stryn och Ålesund

Efter att ha kikat lite på kartor, väderleksrapporter och läst lite så skulle vi styra kosan mot Stryn i Norge, strax söder om Geiranger. Resan mot Stryn var dock allt annat än trevlig. Lååånga smala tunnlar under alla berg och små smala vägar. Ofta så varnade bilen för låg temperatur när vi kom upp på … Continue reading »