Fotograf i Umeå

Bröllop

Fredrik - bröllopsfotograf

Bröllopet är ett mycket betydelsefullt tillfälle såväl för brudparet, men även för alla inblandade omkring dem. Det är mycket som ska planeras och många delar som ska klaffa på bröllopet, en av livets viktigaste och största dagar. De flesta svenska bröllop följer en viss röd tråd men jag har fotograferat flertalet andra vigslar och bröllopsdagar från och i andra länder. 

En av dessa delar är att föreviga bröllopet med bilder så alla kan titta tillbaka och minnas den underbara tillställningen. Att ha en professionell bröllopsfotograf tillgänglig som dokumenterar och fångar alla känslor och moment är ofta en trygghet och lättnad som gör att mer energi kan koncentreras på andra viktiga moment under bröllopsdagen.

Har haft äran att dokumentera och föreviga över hundra bröllop. Genom alla år ställts inför många olika scenarios och lärt mig att hantera de flesta uppkomna situationer under dagen. Som erfaren bröllopsfotograf tillfrågas jag ofta av blivande brudparen om både råd och stöd under såväl planering som dagen i sig. En av mina personliga favoriter är afrikanska bröllop som i stort skiljer sig från det klassiska bröllopet med all sin dans, musik och goda mat.

Logotyp

BRÖLLOPSPAKET

Logotyp

Porträtt

9 250:-

Logotyp

Vigsel

12 250:-

Logotyp

Halvdag

19 250:-

Logotyp

Heldag

25 250:-

Hur går det till?

Hur går det till att välja bröllopsfotograf? Hur gör vi när vi ska välja det paket vi vill ha?
Jag berättar alltid för de brudpar jag träffar att det viktigaste är att ni får rätt känsla och klickar med den som ska dokumentera ert bröllop. Bröllopsdagen är en mycket privat och intim dag när ni vill kunna slappna av och vara bekväm med den som kommer följa er under dagen. Till detta så är det viktigt att fotografens stil och bilder motsvarar det ni önskar. När det gäller vilket paket så brukar jag vända på det och fråga; vilka stunder vill ni fånga på bild? Om inte allt; så vilka stunder värderar ni mest att ha minnen av på bild? Vet ni det så blir det lite enklare välja. 

Förberedelser

Oftast startar dagen med förberedelserna och här handlar det om allt från bruden gör sig i ordning, får sminkas och håret uppsatt. Försöker fånga alla de små detaljerna, känslorna och spänningen och nervositeten som byggs upp under dagen. Här är det väldigt vanligt att bruden är i fokus även om man inte ska glömma bort brudgummen. Under förberedelser passar det även bra att fokusera på detaljer som ringar, smycken, skor, kläder, blommor m.m. Vill man inte ha hela förberedelsen kan man välja halvdagspaketet där man kan inkludera de avslutande momenten i förberedelserna.

Vigsel

Den punkt i dagsprogrammet som de flesta tänker på när det kommer till bröllop. Vigsel är en väldigt viktig del i dagen och näst efter porträtten det viktigaste som man vill ha dokumenterad under dagen. Vigseln har flera viktiga moment som ingång, första kyssen och utgången genom kyrkan, men även om de är viktiga att inte missa så försöker jag ofta fokusera på allt annat som händer runtikring. Gästerna som kommit för att bevittna ert giftemål, de små barnen som leker i mittgången, era familjer, kanske en och annan tår både från gäster och er som brudpar. Efter vigseln är det ofta dags för både kramar, gruppbilder och jag ser alltid till att försöka fånga alla lyckliga känslor, kramar och gratulationer såväl som de gruppbilder som ni önskar. Vigseln ingår i alla paket utom porträttpaketet.

Porträtt

Klassiska porträtt till familjen eller roliga och speciella porträtt till vänner och kollegor? Jag älskar att tänka utanför den klassiska boxen och leverera den typ av porträtt som passar bäst för just er. För mig är det väldigt viktigt att era personligheter kommer fram och de som ser era bilder verkligen ska känna att det är ni på bilderna. Jag jobbar enbart utifrån att jag vill ni ska vara naturliga och er själva i en avslappnad och intim stund tillsammans. Porträttdelen ingår i alla mina paket. Vid vigselpaket, halvdag och heldag ingår oftast både tillfälle före och efter vigseln för porträttbilder.

Middag

Efter vigseln och all spänning har släppt är det dags för ännu en höjdpunkt för många, nämligen den efterlängtade middagen. Under kvällen så fångar jag dels era gäster till bords, men även när ni ställer er upp för att tala, leker lite med barnen, eller springer fram till er för att gratta er under kvällen. För mig så handlar kvällen inte enbart om er utan även likväl om att fånga stämningen och alla gästerna på plats. Moment som tårtskärning och den klassiska brudvalsen är två favoriter som många brudpar önskar få med på bild. Är vädret på vår sida under sommarsäsongen så kanske vi även får en porträttsession under en magisk solnedgång med er som brudpar. Vigselpaketet inkluderar ofta när ni anländer till festlokalen medan i halvdagspaketet så täcks oftast de större momenten in.

"Professionell, kreativ, jordnära och organiserad"

Logotyp

Tidigare uppdrag

Citat från Bröllopspar

Senaste inlägg i Bröllop

Bröllop
Fredrik Larsson

Alexandra och Arvids bröllop

Alexandra och Arvids heldagsbröllop uppe i Källan blev verkligen ett fantastiskt bröllop! Vi fick superfint väder, brudparet var på strålande härligt humör och miljö runtomkring

Läs mer »

Boka fotografering

För att läsa mina villkor klicka här.