Villkor

Priser

Alla priser till privatpersoner är angivna inklusive moms och till alla företag är de angivna exklusive moms. Vid fotografering till privatpersoner gällande familjefoton debiteras ni per bild (utöver kostnad för paket) medan företag debiteras per timme. 

Offerter till företag utgår från en fast kostnad för specifik tid. Tillägg utöver detta betalas en timkostnad a 1000kr exkl moms.

Rättigheter

Som privatperson har du full nyttjanderätt på alla dina bilder för privat bruk i obegränsat tidsintervall. Vilket betyder att du som privatperson själv kan nyttja bilden så länge du önskar. Detta inkluderar saker som göra tavlor, utskrifter, lägga ut på sociala medier, bloggar osv.
Det du inte får göra är att sälja bilden eller lämna ut den till tredje part för ekonomisk vinning. Företag kan således inte använda de bilder som du köpt som privatperson.

Som företagare så äger beställaren fri nyttjanderätt på bilderna inom bolaget under obegränsad tid. Det betyder att ert företag kan fritt nyttja bilderna för tryck, sociala medier och andra kanaler hur länge ni vill. Det ni inte kan göra är att sälja bilderna vidare eller överlåta dem till tredje part utan fotografens godkännande.

Råder det tvivel så kontakta mig som fotograf om ni är osäker på hur/vart ni får använda bilden. Det är bättre fråga om tillåtelse innan. Utgår från Svenska Fotografers Förbunds prislista.

Kakor

En kaka eller cookie, är en liten textfil som webbplatsen sparar på din dator när du besöker den. Kakan innehåller ingen information som kan kopplas ihop med dig som enskild person. På den här webbplatsen använder vi kakor för att förbättra webbplatsen och för att förenkla för dig som besökare.

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor, eller att du informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom din webbläsare kan du också radera tidigare lagrade kakor. Besök din webbläsares hjälpsidor för mer information om detta. Om du väljer att inte acceptera kakor kommer funktioner som vi beskriver ovan inte att fungera eller bara delvis fungera på webbplatsen.

Integritet & gdpr

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är vår målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Den här integritetspolicyn förklarar vilken slags information vi samlar in samt varför och hur vi behandlar dina personuppgifter. Integritetspolicyn beskriver hur vi samlar in, använder, sparar, lämnar ut och skyddar dina personuppgifter och förklarar dina rättigheter i förhållande till oss angående behandlingen av dina personuppgifter.

Integritetspolicyn följer alla tillämpliga lagar och regler som finns för att skydda privatpersoners integritet, lagen om elektronisk kommunikation (2003:389) och EU:s dataskyddsförordning samt eventuella ändringar av, tillägg till eller regleringar som ersätter sådana lagar, förordningar, föreskrifter och regler.

När du använder mina tjänster samlar vi in dina personuppgifter och behandlar dem i enlighet med den här integritetspolicyn. Därför är det viktigt att du läser och förstår integritetspolicyn innan du använder mina tjänster såsom de definieras nedan.

Webbplatsen kan innehålla länkar till andra webbplatser utanför webbsidans kontroll, och sådana webbplatser kan länka till fredriklarsson.se. Denna integritetspolicy gäller enbart fredriklarsson.se. När du länkas till annan webbplats bör du läsa den integritetspolicy som gäller för den webbplatsen. Notera att jag inte tar ansvar för andra webbplatsers behandling av dina personuppgifter.

De personuppgifter som jag lagrar om dig som besökare är de uppgifter som ni anger i bokningsformulär och intresseformulär för fotograferingar och fotokurser. Dessa uppgifter används för att kunna nå ut med information kring fotograferingen och eller fotokursen.