Alanya – Turkiet 2012

Här är lite bilder som jag tog uppifrån borgen i Alanya, Turkiet. Utsikten var helt otrolig och magnifik där långt uppe på borgen. Från borgen kunde man se båda sidorna av Alanya i solnedgången. Riktigt fin utsikt, men lite väl högt upp för mig som är höjdrädd. Lägg sedan på faktumet att jag klättrade med ett par flipflops (inte så smart) och att stenar och gångar var extremt smala och rangliga. Med utrustningen som jag hade med mig upp så blev det väldigt vingligt och skakigt. Men ska man få bilder så får man offra sig lite så jag pallrade mig högst upp på de smala murarna. När man tittade ned så hade man 50m till en avgrund nedanför som man inte ville falla ned i. Nästa gång jag besöker Turkiet ska jag försöka få med mig ännu fler bilder från Alanya! Fanns fler trevliga fotoställen som jag vill testa fota på.


Utrustningen som jag fotade de flesta bilderna med var min Canon 5D Mark III, Canon 16-35, Manfrottostativ och Canons trådutlösare.
Detta var en av de första gångerna som jag testade att fota i HDR och prövat att slå ihop flera exponeringar i datorn för att skapa ett högre dynamiskt omfång. Jag är imponerad av hur smidigt och bra resultatet blir. Färgerna blir helt otroliga och skuggor och högdagrar är mycket lätta att justera och få snygga.

Här är två bilder som mitt resesällskap Sara tog på mig när jag fotade längst uppe på en av murarna.