Bilder från Kulturnatta 2013

I helgen så gick Umeå Kulturnatta 2013 av stapeln och jag och en annan fotograf Andreas Gradin gjorde sällskap och kilade runt med våra kameror och fotograferade. Årets program var lite mindre än tidigare år, men vädret detta år var strålande sol och riktigt varmt! Tyvärr är det inte optimala förhållanden för en fotograf att fota i starkt solljus, men man fick hitta sina guldkorn ändå. Hade med mig en stegräknare under tiden jag gick runt på stan och fotograferade och toppade lite drygt 21.000 steg den kvällen. Lägg till att jag bar på 10kg+ fotoutrustning på axlarna och höfterna så kan jag säga att det tog en hel del på kroppen. Nästa år funderar jag på att göra en liten enklare tur på stan och skippa att fotografera hela dagen och kvällen, men vi får se helt enkelt. Nästa år (2014) fyller Kulturnatta 10 år och då kan vi hoppas att kommunen är med och bidrar så det blir ett än större arrangemang. Kanske tvådagars? Fick även låna ett Sigma 120-300/2.8 av Hans på Swefo som tillsammans med en 1.4x converter gav mig 420mm/4 att fotografera med.
Tog väl 2.200 bilder totalt under Kulturnatta och ca 1000 bilder blev kvar efter första urvalet. Här är snabbt litet urval av bilderna från årets Kulturnatta till er!