Bilder från Pamukkale – Turkiet 2012

En av turerna som jag gjorde från Side Turkiet var till ett ställe som heter Pamukkale. För att komma hit klev vi upp kl 5 på morgonen och kom hem strax efter midnatt och satt tyvärr mesta tiden i en buss på vägen dit eller hem över olika berg och dalar. Färden var sanslöst lång och tråkig, men när vi kom fram så var det rätt så coolt att se de vita formationerna och dessa ”clouds” av vit kalk som hade bildat dessa berg. Såg ut som ett snölandskap. Tyvärr så var hela stället fyllt med turister och stora delar av dessa berg var öde, utan vatten och gråta och bruna och tråkiga. Inte riktigt det fotoställe som jag tänkt mig när jag såg alla bilder och läst om det, men jag lyckades hitta en del saker som var värda att fota så här kommer några av dessa bilder från Pamukkale – the cotton castle of turkey.


Bild från några av de ruiner som fanns


Här var ett av de ställen där dessa vita formationer inte hade försvunnit eller förstörts eller var overcrowded med turister


Ytterligare en bild från Pamukkale.


Mycket varmt, fint vatten i dessa olika stenformationer.


Den stora teatern som höll på att rustas upp. Här hade olika gladiatorer fightats tidigare mot varandra. Kul historia!


Lyckades även fota ett bröllopspar när jag var utomlands. Fanns mängder av turkar som gifte sig både här och i Side. Fick ta en bild på detta fina par innan dem skulle fara iväg. Bröllopsfotografen i mig var bara tvungen gå fram och fråga om lov att fota dem.


Här är en bild på en av personerna i resesällskapet på väg till Pamukkale. Hon hade ruskigt fina ögon så jag var bara tvungen ta en bild på henne

Med facit i hand, var Pamukkale en värd resetur… hmm, njae. Kanske inte. Det gick åt ett helt dygn, fick 2 timmar på mig att fotografera på plats, samt att det var inte optimalt ljus där och hela stället var fullt med turister. Men samtidigt så kändes det häftigt att ha sett. Lite delade meningar med denna dag.