Fotoresa – Nya Zeeland – Glenorchy / Wanaka / Fox Glacier

Efter att ha lämnat Queenstown så styrde vi vår bil söderut mot Glenorchy då vi fick höra att det fanns många fina fjäll där. Det var verkligen helt fantastiskt fint där och vägarna kantades av enormt fina fjäll och fina gröna ängar med massvis med får och kor. Vår ursprungliga plan var kanske att bege oss till Milford Sound, men det visade sig att det blev en rätt så lång omväg och svårt för oss att hinna dit så vi valde att vända om och ta det lite lugnare och passa på att njuta lite under resan också. Mot kvällen så hann vi fram till Wanaka där vi hittade ett fint träd att fota. Det var svårt att hitta vettiga vinklar mot trädet och solen gick ned lite fel för att vi skulle få bästa ljuset. Just denna bilden valde jag ut att visa hur det såg ut just efter att solen gått ned och lysena började tändas i Wanaka i bakgrunden.

I själva trädet så bodde det lite små fåglar som ibland flaxade iväg och hämtade mat. En och annan båt körde förbi på sjön och naturen var verkligen vansinnigt stillsam och härlig. 

Fox Glacier

Efter att vi varit i Glenorchy och Wanaka så tog vi oss vidare norrut på sydön. Eftersom många rekommenderat oss att se Fox Glacier så pälade vi på oss för att få lite bilder på en glaciär. Det var mycket säkerhetsprat och diskussioner om hur kallt det skulle vara så vi var väl förberedda. Dock så vidare sig att den turen vi tog så var det väldigt lugnt och inga missöden hände. Lite halvklurigt att klättra runt med isbroddarna på skorna som vi hade men det var väldigt häftigt att få testa på lite nya saker. Fick några fina bilder som jag kommer att nyttja i en bildkomposition till en bildserie här framöver där de kommer ingå i en serie bilder.