Makro i Kattisträsk

Var hem en sväng till min hemby Kattisträsk i helgen när jag fotograferade ett bröllop i närheten. Nu på sommaren är det massvis med bröllop som ska fotas, men då och då så hinner jag göra någon annan fotografering däremellan. Inför denna sommar hade jag bestämt mig för att fota lite mer natur och makrobilder. Nu är jag en person som inte gillar mygg och knort speciellt mycket, men det är kul att fota dem när man väl får dem att sitta still. Tyvärr så flyger dem gärna och sätter sig på mig istället, vilket jag inte uppskattar.
Fick ett litet infall att efter att det ösregnat ute och det fortfarande var mulet så gick jag ut för att se om det fanns lite roligt att fota i makroväg. Dessa bilder är fotade på ISO mellan 1600 och 8000 med en bländare på mellan 9 och 16. Slutartiden var ca 1/50-1/200 och det blåste svagt så alla blommor och grässtrån rörde sig mycket.
Har använt 3 st mellanringar, mitt Canon 100mm /2.8 IS makroobjektiv, samt en Canon extender på 1.4x. Motiven på bilderna är bland annat en blomma på gräslöken som blommade i min mors blomlåda, en lila blomma ute i rabatten, samt några blommor nedanför bron, ett löv ute i buskarna ett par meter därifrån, samt en skalbagge som satt en bit upp på väggen. De röda bakgrunderna som finns med på en del bilder är från den faluröda husväggen som jag ibland fotade mot. Jag har fotat allt på frihand medan blåsten ruskade om allt så det var lite trial and error på att försöka få några bilder skarpa.
På slutet så slängde jag även på min Quadra-blixt på full styrka med en 100cm octa med diffusor för att testa fota med blixt. Hade kvar lite ström på ena batteriet från bröllopet så jag tänkte why not 🙂
Tilläggas bör att ingen av bilderna är photoshopade.