Marie-Helene – Dior

Marie-Helen är en modell som jag fotograferade första gången för länge sedan, nästan i början på min karriär. Efter det så har vi alltid sagt att vi skulle göra något nytt. För ett tag sen kom hon med lite bilder som hon frågade om vi kunde försöka efterlikna. För mig så blev det genast en utmaning att försöka läsa mig till vilket ljus som används, hitta rätt tekniker, poser, bakgrund och vad man ska göra i Photoshop och inte. Det är svårt att försöka att efterlikna andra bilder, annat än när man helt själv får styra helt själv för fotograferingen. Nackdelen var också att bilderna som jag fick var tumnagelstora och man kunde inte se några catch-lights i ögon och liknande så jag fick gissa mig till mycket utifrån skuggorna på bilderna. När kan det vara bra att lära sig att kopiera en annan bild? Jo, t.ex. när ett företag har en samling med porträttbilder från en annan fotograf/fotografering och dem kommer till mig och väljer att utöka med fler porträttbilder. Då försöker jag alltid att efterlikna ljus och stil för att det ska matcha orginalen så långt det går för att skapa en enhetlig bild. Alltid kul med lite utmaningar och jag valde ändå att sätta lite egen personlig prägel på retuscheringen och bilderna. Här är resultatet av dessa bilder som jag fixat till.