Norgeresan – Geiranger

Det andra stället som vi bodde på i vår resa genom Norge var ett litet samhälle som heter Geiranger och som ligger efter Trollstigen. Detta lilla samhälle ligger precis i en liten dalgång med massor av fina berg runtomkring sig och där en fjord letar sig in. Här låg det flera stora fartyg förtöjda (uppemot 3 st gigantiska) och många turister vallfärdar hit.
Klicka på bilden för att få upp en större panoramabild över Geiranger


Vi hittade ett riktigt bra boende i en stuga uppe på sluttningen en bra bit upp efter en bergsväg i Gerianger där vi spenderade 2 nätter. Här ovan är en nattlig bild från kl 1 på natten från utsikten på vår balkong vid stugan. Eftersom det aldrig blir mörkt så blev inte nattbilden lika nattlig som jag tänkt mig, men det ger i alla fall en liten vy över hur vår utsikt var när vi vaknade upp och kikade ut genom fönstret 😀

På kvällen efter vi kommit hem från Ålesund så tog vi oss en liten sväng för att fota kvällsbilder. Jag tänkte först ta lite bilder med lång exponeringstid, men det blev sedan att vi tog en längre promenad uppefter storforsen. Hade bara med mig mitt 16-35/2.8 när jag gick runt så mina bilder blev lite begränsade till mest översikts och panoramabilder. Efter att ha fotat den lilla forsen som gick vid vår stuga så gick vi vidare och då hörde vi en större fors en bit bort.Vi tog av vägen och gick mot den genom väldigt kraftigt lutande sluttningar genom ogästvänlig terräng. Såg sen att forsen var för ström och extremt snabb så bilderna skulle aldrig blivit bra. Hade tidigare sett en restaurang på kartan och som vi kunde se även från vår stuga som faktiskt hette Vesteras. Tänkte att dit kan vi väl gå så vi fortsatte uppåt efter en brant terräng genom högt gräs, snåriga buskar och klippor… bara för att komma upp till en fin grusväg som vi kunde ha tagit från början. Haha 🙂 Men en rejäl promenad fick vi alla fall.
Väl uppe så följde vi sedan vägen bort mot Vesteras. Riktigt tjusig väg med gröna kullar och fint ljus från kvällssolen som tittade fram lite bakom molnen.Längst bort vid Västerås så var det en grund och bakomför den var det massvis med lamm som jag passade på att ta en bild utav. Vågade inte öppna grinden och gå vidare så jag började gå tillbaka ned mot stugorna igen.Det fanns mycket att fota i Geiranger och det var väldigt synd att vädret inte var bättre för jag hade gärna stannat där minst en dag till med fint väder för att ha fått ännu bättre panoramabilder och fått göra lite mer vattenfallsbilder.