Norgeresan – Stryn och Ålesund

Efter att ha kikat lite på kartor, väderleksrapporter och läst lite så skulle vi styra kosan mot Stryn i Norge, strax söder om Geiranger.

Resan mot Stryn var dock allt annat än trevlig. Lååånga smala tunnlar under alla berg och små smala vägar. Ofta så varnade bilen för låg temperatur när vi kom upp på bergstopparna. När det närmade sig nollgradigt med sommardäck, lite småregn/dimma över de smala slingrande vägarna utan vägräcken så var man inte så kaxig på gaspedalen och stackars Andreas som satt bredvid höll hårt i inredningen när vi rundade kurvorna med hopp om att slippa möta en buss eller lastbil i full fart 🙂

Såhär kunde vägarna se ut när man kom upp i bergen. Rätt så svårt att fota när det regnade och var ett par plusgrader varmt bara. Brr! Risk för ishalka och jag hade inte varit så sugen köra MC efter de vägarna just då i alla fall.

Dock när vi kom fram till Stryn så hittade vi inget speciellt att fota så vi begav oss snabbt hem igen. Dagen efter så ville vi ta nya tag och efter att ha pratat med de trevliga damerna på Fossen Camping där vi bodde så begav vi oss ut mot Ålesund där det skulle vara fint väder. På vägen dit så hittade vi även en liten stenbro som vi fotade. Dock var den inte sådär lätt att fota då det var vegetation lite överallt, men hittade nån hyfsad vinkel iaf.
>

Själva Ålesund körde vi relativt snabbt igenom. Jag ställde upp min Gigapan PRO på andra sidan och gjorde en gigantisk panorama över hela Ålesund som blev helt ok! Dock blåste det en hel del även om det var soligt och fint väder. Intressant var det i alla fall att testa på panoramafunktionerna. Vi tänkte också kika förbi ett större Akvarium som fanns där, men vi var inte så imponerade av det så vi körde tillbaka till Geiranger sen igen. Ytterligare en dag som sprang iväg. Dock så fick vi fint väder, även om vi inte hittade så mycket att fota 🙂

Klicka på bilden för en större version av Panoramabilden över Ålesund

Vägen hem till Geiranger hittade vi inte heller så mycket fint att fota på så vi fick istället fokusera på Geiranger även om vädret där var mulet vid tillfället.