Norgeresan – Trollstigen

Detta är det andra blogginlägget om fotoresan som jag gjorde tillsammans med Andreas på väg genom de vackra fjordarna i Norge. Den andra dagen i Norge så styrde vi kosan söderut från Kristiansund mot Geiranger. Efter denna väg så körde vi efter en väg som kallas för Trollstigen. Enligt mig en av de häftigare vägarna att köra. Riktigt fina sträckor att fota efter även om vädret efter denna sträcka mest bestod utav moln och regn tyvärr. Vägen som trollstigen i sig går efter är relativt lång och uppdelad i olika sektioner som jag förstår det.
Första svängen efter trollstigen körde vi först mot Geiranger, men vi skulle även passera denna väg fler gånger under vår resa vilket var mycket uppskattat då utsikten och naturen är extremt fin här!

Första anhalt blev när jag fick syn på en bro som gick över en liten fors genom landskapet. Här stannade vi för att testa fotografera lite mer med långa exponeringstider och jag fick åter igen tillfälle att testa mitt ND-filter ”Big stopper” som hindrar extremt mycket ljus att komma in i kameran. Dock så gjorde jag misstaget att inte skydda mitt filter medan vi fotograferade för rätt som det var så kom det en regnskur och satte vattendroppar på filtret vilket gjorde bilderna mer eller mindre obrukbara :/

Efter att ha fotat älven så begav vi oss vidare mot foten av berget där vägen började slingra sig upp mot den högsta punkten efter Trollstigen. Denna väg helt galet brant och slingrig och vi hade hjärtat i halsgropen flera gånger när man slingrade sig uppför de olika bergssidorna. Dock är landskapet helt fantastiskt så det blev många fina bilder och minnen härifrån. Passade även på att fota samma lilla älv som rann nedför berget och som vi tidigare hade fotograferat lite längre ned bara.

Efter att ha kört ned från trollstigens högsta punkt så kom vi ned till ett fint landskap som vi passerade genom innan vi skulle ta en färja över till andra sidan en fjord. Det blev en hel del färjor och tunnlar, men det är upplevelser även det!


På denna bild så kan ni se Andreas i blå tshirt som fotograferar en vy ut över denna sjö eller fjord.

Innan vi skulle ta oss till Geiranger så var det dags för färjan och denna bild är tagen från uppe på däck när vi var på väg in mot Eisdal och sen vidare mot Geiranger. Här kan ni även se hur en av de två färjorna som avlöste varandra såg ut. Riktigt smidiga färjor som var enkla att ta och dockade väldigt fort.