Sofie – Designerklänningar på tågstationen

När jag fotograferade en modevisning i februari så kom jag i kontakt med Sofie som var en av de designers som ställde ut och hade plagg med i en modevisning där. Hon och jag pratade ihop oss om att vi borde göra en fotografering med kläderna i hennes kollektion. Efter att ha funderat på ett par datum som funkade för oss både så visade det sig att vi båda hade rätt fullt upp så vi sköt upp det till våren. Nu kom dock tiden när Sofie skulle gå ut skolan och avsluta sin utbildning här i Umeå för att åter flytta ned till Skåne igen. Detta gjorde att vi båda fick styra upp ett datum relativt snart innan hon flög ned och det blev ett datum här i förra veckan som passade för oss båda. Ibland så börjar man planera man en fotografering i början februari men utför den inte förrän i slutet av maj.
Vår ursprungliga tanke var att fotografera på lite andra locations, men eftersom det blev rätt ont om tid och i sista minuten så valde vi att hålla till nere i den nybyggda tunneln under järnvägen mot Haga. Vi gick sedan även upp och tog lite bilder uppe på den nybyggda stationen. Min Think tank-väska med fotoutrustning blev då också lite utav rekvisitan vid några bilder. Man tager vad man haver helt enkelt 🙂 Riktigt kul fotografering tillsammans med Sofie som är en härlig tjej att jobba med!
Här är några av bilderna som jag tog med Sofie denna kväll. Ingen retuschering på dem är gjorda utan de är helt naturliga i naturligt ljus. Vissa bilder har jag använt en blixt för att lätta upp eller skapa skuggor med, men de flesta är tagna med bara naturligt ljus. Alla bilderna är tagna med mitt 85/1.2 eller med 35/1.4 på relativt stora bländare för kort skärpedjup.