Fotoresa – Nya Zeeland – Tauranga / Mount Taranaki

Väl på sydön så började vår resa norrut tillbaka mot Auckland på Nordön. På vägen dit så bevittnade vi en magiskt fin solnedgång medan vi körde på de snåriga och smala vägarna mitt på nordön på vår väg norrut. På denna bilden nedan så kan ni se Mount Taranaki i fjärran. Detta berg var relativt svårt att se för när vi var nära så hade vi regnmoln, dimma och dålig sikt till berget. Denna bild är tagen en bit upp efter vägen som vi körde efter. Denna väg som vi körde visade sig inte vara den snabbaste vägen. GPSen visade oss att det skulle vara en 100-väg, men tydligen så sätter NZ-bor alla vägar till ”100” och sedan så står det bara vid vissa kurvor att man ska anpassa farten till 20-30-40-50 osv. Den vägen som vi körde bestod mest utav 20-50km/h och var till större delen en smal guppig grusväg. Den resa som skulle ta 3 timmar tog helt plötsligt 9 timmar och vi kom fram väldigt sent till vårt hotell. Inne i skogen som vi körde så hade vi inte heller någon mobilsignal eller internet så vi kunde varken ringa eller kolla upp något efter vägen. Som tur var så löste det sig med att vi kom fram sent till hotellet också.

Tauranga

Tauranga blev vårt sista stopp innan vi skulle vidare. Här valde jag att kliva upp kl 3 på morgonen för att köra bilen och parkera den vid foten på ett berg som heter Mount Maunganui och ligger precis ute vid kusten vid staden. Härifrån hade jag en fantastisk vy över hela staden och det annalkande regnmolnet som kom vidare.
Själva promenaden upp hit var hyfsat klurig då det fanns flera olika stigar upp med olika svårighetsgrader och det hade regnet så vissa vägar var avstängda. Lägg till det faktumet att det var BECKsvart när jag gick upp på berget. Som tur var så hade jag planerat detta så jag hade fixat mig en pannlampa som jag hade med mig till NZ från Sverige så jag tog på mig pannlampan och började promenera upp dit kl 3 på morgonen. Väl uppe slå blåste det lite och det kom regnstänkt.