Norgeresan – Vägen hem till Umeå

Den sista dagen i Norge tänkte vi först ta oss upp till Trondheim för att sova där över natten och sedan köra hem dagen efter. Planen blev inte riktigt så som vi tänkt utan vi valde istället att köra hela vägen från Geiranger till Umeå. Det blev en lång resa, men det gick förvånansvärt bra att köra. Bra sällskap, bra p3-dokumentärer nedladdade som vi lyssnade på gjorde resan mycket behaglig hela vägen!

Första anhalten på vår resa hem blev åter igen efter Trollstigen norrut. Jag hade ju fotograferat en hel del bilder här vid denna lilla älv tidigare, men då hade det tyvärr regnat och droppat vatten på mitt NDfilter. Dessa bilder var jag då sugen på att ta om så vi stannade till här igen så jag fick ta om dessa bilder. Det började regna även denna gång, men nu var jag förberedd och fick stå med en hand och hålla den ovanför objektivets frontlins så att inget vatten skulle regna ned över NDfiltret.
Alla dessa följande bilder är fotade på samma ställe och med långa exponeringstider som gör att det rörliga vattnet ser ut att ”flyta” 🙂


Efter att vi kört efter trollstigen så började vi komma upp bland bergen och här hade vi tänkt vi skulle få många bra bilder på karga berg, men tyvärr så var vädret inte riktigt med oss. Dock lyckades jag få till en hel del okej panoramas på dessa berg! 🙂 Riktigt ruggigt väder, men ett par fina bilder blev det ändå. Stor skillnad på dessa berg och de bergen som låg kring fjordarna som var mer gröna. Dessa var snötäckta och bruna i färgen.
Efter att ha kört ett tag bland bergen så kom vi ned i lite dalgångar och här var dessa vyer rätt vanliga med gula blommor och berg på båda sidorna. Dock skiftade terrängen en hel del och när vi kom mer och mer norrut så avtog bergen och det såg ut mer som platta kala fjäll som vi annars kan se i Sverige. Vädret var rätt tråkigt med ömsom regn och ömsom moln och lite sol.


I Östersund stannade vi och åt en bit mat och sedan bar det vidare mot Åsele där vi lämnade igen lite saker som vi lånat hos Andreas föräldrar. Sedan blev det dags att tanka en sista gång innan vi begav oss mot Umeå.


Efter att ha kört en hel dag så var det rätt så skönt att se ”Umeå” igen på displayen till GPSnavigatorn.
En riktigt härlig resa, men man var helt mörbultad när man kom hem. Bara att ladda batterierna för snart var det dags för bröllopsfotografering i Munkviken strax söder om Skellefteå.
Stort tack till Andreas som jag delat hela denna upplevelse och resa tillsammans med.