Timelapse över Haga i Umeå

Häromdagen så skulle jag sitta och jobba lite med bröllopsbilderna från Stockholm då jag fick iden att jag skulle sätta upp och testa göra en så kallad TimeLapse. En TimeLapse är en serie bilder som man fotar med ett jämnt mellanrum och sedan slår man ihop dessa bilder till en film.
Hade aldrig tidigare testat detta så tänkte det kunde vara kul att testa göra något nytt. Eftersom jag lix skulle sitta vid min dator och jobba så tänkte jag att varför inte sätta upp kameran på balkongen så fick den stå och plåta där medan jag satt inne och jobbade.
Sagt och gjort så skruvade jag på mitt 16-35 och riktade den upp mot himlen utanför min lägenhet här på Haga. Klockan 19.00 började jag att ta bilder med 13s mellan varje bild. Klockan 19 var slutartiden 1/4000 och mina inställningar var bländare 5.6 och ISO 400. Allteftersom bilderna togs så började den fylla upp minneskortet. Jag hade satt i ett 16gb kort och ställt in min kamera på att inte ta full storlek, men ändå i råformat. Skulle bli ca 1000 bilder förutspåddes det och strax före midnatt så var minneskortet fyllt! Fyra timmar med fotograferande med andra ord ochs såhär blev resultatet av min första Timelapse. Musiken är tillagd i efterhand via Youtubes egna inbyggda ljud-bibliotek 🙂

Alla bilderna är först fotade RAWfiler som sedan bearbetas lite i Lightroom 5 och därefter ihopsatta till en film i Adobe Photoshop CS6 för att skapa denna film.