Therese och Thomas ”flygande bröllop”

Tidigare här i våras så fick jag en liten annorlunda förfrågan om att fotografera ett bröllop ute på flygplatsen. Här hade jag inte fotograferat ett bröllop tidigare så jag blev väldigt nyfiken och tackade snabbt ja till förfrågan. Det var lite hysch hysch kring bröllopet då få i brudparets bekantskapskrets visste om detta och det skulle bli lite utav en överraskning för släkt och vänner att de skulle gifta sig. Att bröllopet skulle genomföras på flygplatsen var både dels för att brudparet hade starka kopplingar just till Umeås flygplats, men även att de direkt efter bröllopet skulle flyga utomlands på en härlig semester. Eftersom jag aldrig fotograferat här tidigare så var jag ute i god tid någon vecka innan bröllopet och pratade med personalen uppe på ”commercial” som skötte bröllopet och diskuterade lite kring vart jag kunde hålla till och fotografera brudparet. När det gäller flygplatser så är ju säkerheten rätt sträng och man kan inte gå överallt. Tyvärr så kunde vi inte göra någon fotografering på den avstängda sidan ut mot flyget så vi fick hålla till på den delen som är öppen mot allmänheten.
Själva vigseln var uppe i ett konferensrum i den kommersiella delen där det både var lite trångt att fotografera plus att starkt solljus lyste in genom fönsterna. Fick dra för lite gardiner så gott jag kunde för att begränsa lite av det starka ljuset utifrån.
För att knyta an till flygplatsen så valde jag även att fotografera ringarna på deras boardingkort, letade rätt på en jordglob där de fick peta ut Turkiet på bilderna som vi tog, samt att jag kontaktade flygchefen på flygplatsen och fick låna hans modell av ett SASplan för att fotografera skorna vid. Vid såna här fotograferingar gäller det att gnugga kreativitetsknölarna lite extra vilket jag älskar att göra.